Загиблий у пустелі гонщик Нестерчук таємно допомагав онкохворим дітям

383818278

Спортсмен не афішував власну благодійну діяльність, але встиг допомогти кільком родинам

Трагічно загиблий у пустелі гонщик Вадим Нестерчук допомагав онкохворим дітям та навіть заснував спеціальний фонд. Благодійна діяльність спортсмена була прихована від сторонніх очей, адже він не хотів, щоб це вважали піаром, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Одного дня волею долі медсестра Чернігівської обласної лікарні Тетяна опинилася в таксі із заможним киянином, який виявився Вадимом Нестерчуком. Жінка скористалася моментом й розповіла незнайомцю, що допомагає онкохворим дітям.

"Коли він дізнався, для нього це був такий легкий шок, що діти хворіють на онкологію. І маленькі. Він думав, що хворіють вже в дуже-дуже зрілому віці", - розповіла Тетяна про перші враження Нестерчука від розмови з нею.

Жінці здалося, що на незнайомця розповідь подіяла. Він пообіцяв допомогти. Медсестра записала його телефон та подзвонила вже наступного дня з проханням про допомогу

"У мене була дитина, яка потребувала лікування, і потрібно було 15 тисяч гривень. І вони вже наступного дня вислали цю суму", - розповіла Тетяна про першу допомогу Нестерчука.

А потім благодійник і сам завітав до дитячого онковідділення. Поговорити з хлопцем, якому дав гроші на лікування.

Тепер Нестерчуку вдячні не у одній родині, де є онкохворі діти. А медсестра Тетяна лише пізніше дізналася, хто він - таємний благодійник. Долати дітям страшну хворобу допомагав знаменитий український автогонщик Вадим Нестерчук. Потім він заснував благодійний фонд, який регулярно давав і дає гроші на лікування онкохворих дітей

З'ясувалося, Вадим нікому про свою благодійність не розповідав. Тоді він навіть виправдовувався перед Тетяною. "Він хвилин 10 пояснював, що це не піар, що він нікуди не балотуєтеся - бо тоді були вибори. Він дає гроші просто від щирого серця - тому що він хоче допомогти", - розповіла вона.